Yhteiskehittämisen uudet ulottuvuudet

Forskningsoutput: Kapitel i bok/konferenshandlingKapitelProfessionell

Sammanfattning

Sektorsövergripande samskapande har blivit en etablerad metod för planering och tillhandahållande av sociala tjänster samt hälso- och välfärdstjänster. REDI SOTE-projektets syfte var att främja nätverkande bland företag, städer, forskningsenheter och högskolor i ett samskapande serviceekosystem, samt att nyttja innovationer till social- och hälsovårdssektorn från andra branscher. Målet var att skapa kommersiella möjligheter för teknologiföretag, lågteknologiska företag inom social- och hälsovården samt blivande företagare. I denna publikation presenteras olika perspektiv på utvärdering av effektiviteten i samskapandet inom social- och hälsovården (innovationsekosystem), samt information och exempel på samskapande för innovation och affärsutveckling för företag.

Projektet REDI SOTE 2021-2023 genomfördes med stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden som en del av Finlands strukturfondsprogram för hållbar tillväxt och jobb (2014-2020) och Europeiska unionens svar på Covid-19-pandemin.
OriginalspråkFinska
Titel på värdpublikationYhteiskehittämällä resurssiviisaita digitaalisia sosiaali-, terveys- ja hyvinvointipalveluja
RedaktörerSami Kauppinen, Satu Luojus
FörlagLaurea ammattikorkeakoulu
Sidor73-79
ISBN (elektroniskt)978-951-799-689-1
StatusPublicerad - 27 okt. 2023
MoE-publikationstypD2 Artikel i professionella manualer eller guider eller professionella informationssystem eller textboksmaterial

Citera det här