Yhteiskehittämisen uudet ulottuvuudet

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaLukuAmmatillinen

Abstrakti

Sektorirajat ylittävästä yhteiskehittämisestä on muodostunut vakiintunut toimintatapa sosiaali-, terveys-, ja hyvinvointipalvelujen suunnittelussa ja tuottamisessa. Yhteiskehittämiseen osallistuu laaja joukko erilaisia toimijoita (esimerkiksi asiakkaat, kansalaiset, julkiset organisaatiot, järjestöt ja yritykset), jotka yhdessä tunnistavat ja ratkaisevat monimutkaisiin ja laajoihin palvelukokonaisuuksiin liittyviä kehittämistarpeita ja ongelmia. Tämä julkaisu esittelee erilaisia näkökulmia vaikuttavuuden arviointiin sosiaali- ja terveysalan (innovaatioekosysteemien) yhteiskehittämisessä. Lisäksi se tarjoaa teknologiayrityksille, matalan teknologian sote-alan yrityksille ja yritystoimintaa suunnitteleville tahoille tietoa ja havainnollistavia esimerkkejä yhteiskehittämisen mahdollisuuksista innovaatio- ja liiketoiminnan kehittämisessä.

Digitaaliset sosiaali- ja terveyspalvelut -hanke (REDI SOTE 2021–2023) toteutettiin Euroopan aluekehitysrahaston tuella osana Kestävää kasvua ja työtä (2014 – 2020) Suomen rakennerahasto-ohjelmaa sekä Euroopan unionin Covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.
AlkuperäiskieliSuomi
OtsikkoYhteiskehittämällä resurssiviisaita digitaalisia sosiaali-, terveys- ja hyvinvointipalveluja
ToimittajatSami Kauppinen, Satu Luojus
KustantajaLaurea ammattikorkeakoulu
Sivut73-79
ISBN (elektroninen)978-951-799-689-1
TilaJulkaistu - 27 lokak. 2023
OKM-julkaisutyyppiD2 Artikkeli ammatillisessa käyttöoppaassa tai oppaassa tai ammattilaistietojärjestelmässä tai käsikirjamateriaalissa

Viittausmuodot