Lailasta Almaan – Suomalaisten naisten populaarimusiikin historia

Tiina Käpylä, Anna-Elena Pääkkölä

Forskningsoutput: Bok/tidskrift/rapportBokVetenskaplig

Sammanfattning

Anna-Elena Pääkkölän ja Tiina Käpylän Lailasta Almaan kertoo, miltä suomalaisen populaarimusiikin historia näyttää, jos se kirjoitetaan korostaen vain ja ainoastaan naisten esittämää ja tekemää musiikkia.

Musiikintutkijat täydentävät historiankirjoitusta nostamalla esille uusia sekä tuttuja tekijöitä ja ilmiöitä naisartistien näkökulmasta.

Tarina alkaa 1950-luvulta Laila Kinnusesta ja päättyy vuoteen 2020 ja Alma Miettiseen. Kirjassa käydään läpi populaarimusiikin aikakaudet, tyylit ja genret. Aikamatkalla kuullaan yli 70 naisartistin tarinat. Osa heistä pääsee ääneen ensimmäistä kertaa huolimatta pitkästä urasta, osan tarinat ovat vasta aluillaan.

Naisten työn kautta kuunneltuna populaarimusiikin historiassa nousevat esiin eri painopisteet kuin miesten kautta tarkasteltuna. Naiset ovat muuttaneet populaarimusiikin kulkua sekä muovanneet sitä. Kulttuurihistoriallisesti artistin ja muusikon työ on ollut naisille muuttuvien mahdollisuuksien kenttä, ja tarjolla on ollut monenlaisia rooleja.
Översatt titelFrom Laila to Alma: History of Women in Finnish Popular Music
OriginalspråkFinska
FörlagInto
ISBN (tryckt)978-952-393-198-5
StatusPublicerad - 31 juli 2023
MoE-publikationstypE2 Populärvetenskaplig monografi

Fingeravtryck

Fördjupa i forskningsämnen för ”Lailasta Almaan – Suomalaisten naisten populaarimusiikin historia”. Tillsammans bildar de ett unikt fingeravtryck.

Citera det här