Bottom-Up Interventions Effective in Promoting Work Engagement: A Systematic Review and Meta-Analysis

Översatt titel: Interventioner genomförda nerifrån och upp främjar effektivt arbetsengagemang: en systematisk översikt och meta-analys: Interventioner genomförda nerifrån och upp för att främja arbetsengagemang

Janina M Björk*, Pernilla Bolander, Anna K Forsman

*Korresponderande författare för detta arbete

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelPeer review

16 Citeringar (Scopus)
50 Nedladdningar (Pure)

Sammanfattning

Många organisationer gör stora investeringar i program som är avsedda att höja arbetsengagemanget och välbefinnandet hos sina medarbetare. Ofta är tanken med programmen, eller interventionerna, att förse medarbetare med verktyg och metoder som stöder dem att själva åstadkomma förändringar i sin arbetssituation.

Litteraturöversikten visar att dessa satsningar kan vara effektiva. Avgörande för effektiviteten tycks vara att fokusera på främjandet av medarbetares inneboende resurser och att följa en standardiserad interventionsprocess.
Översatt titelInterventioner genomförda nerifrån och upp främjar effektivt arbetsengagemang: en systematisk översikt och meta-analys: Interventioner genomförda nerifrån och upp för att främja arbetsengagemang
OriginalspråkEngelska
Artikelnummer730421
Sidor (från-till)1-19
Antal sidor19
TidskriftFrontiers in Psychology
Volym12
Nummer730421
DOI
StatusPublicerad - 8 sep. 2021
MoE-publikationstypA2 Granska artikel i en vetenskaplig tidskrift

Nyckelord

  • work engagement
  • workplace intervention
  • review
  • meta-analysis
  • workplace resources
  • bottom-up approach

Fingeravtryck

Fördjupa i forskningsämnen för ”Interventioner genomförda nerifrån och upp främjar effektivt arbetsengagemang: en systematisk översikt och meta-analys: Interventioner genomförda nerifrån och upp för att främja arbetsengagemang”. Tillsammans bildar de ett unikt fingeravtryck.

Citera det här