Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

Personlig profil

Biografi

Jag är leg. sjuksköterska och sexolog (aukt. specialist i sexologiskt hälso- och utbildningsarbete). Kliniskt har jag arbetat med akutsjukvård samt hiv/sti/hepatiter och läkemedelsprövningar innan jag började arbeta som lärare. Fortfarande har jag dock en klinisk förankring inom STI-vård (Stockholms Mansmottagning) samt akutsjukvården genom mitt arbete på akutmottagningar i Sverige och Norge.

Min passion inom vården är likabehandling och där jag valt att fokusera på patienter som tillhör sexuella minoriteter (HBTQ) och deras hälsa. Under senare år har detta kommit att fokusera på särskilt den äldre individen. Teoretiskt är jag präglad av kritisk teori (genus, queer och miffo/lytt) särskilt i intersektion med åldrande.

Forskningsintressen

Mitt licentiatavhandlingsarbete vid Karolinska Institutet, Sverige, var en beskrivning av ett symptomhanteringsprojekt. Där studerades deltagarnas följsamhet till en m-hälsointervention, samt hur interventionen påverkade egenvårdsförmågan och hälsolitteraciteten.

I fortsättningen från licentitats- till doktorsexamen vid Åbo Akademi, studerar jag förändringar i sexlivet samt upplevelse av vård för män som har sex med män efter behandling för prostatacancer.

Utbildning / akademisk kvalifikation

Magister, Karolinska institutet

20 jan 202014 jan 2022

Tilldelningsdatum: 27 dec 2021

Licentiat, Karolinska institutet

21 okt 201422 feb 2019

Tilldelningsdatum: 12 apr 2019

Magister, Göteborgs universitet

Tilldelningsdatum: 30 dec 1999

Fil. kand., Göteborgs universitet

Tilldelningsdatum: 1 jul 1999

Externa befattningar

Universitetsadjunkt, Uppsala universitet

1 nov 2019 → …

Adjunkt, Karolinska institutet

3 maj 200331 okt 2019

Nyckelord

  • RT Nursing
  • RC0254 Neoplasms. Tumors. Oncology (including Cancer)
  • HT Communities. Classes. Races

Fingeravtryck

Fördjupa i forskningsämnen där Mats Christiansen är aktiv. Dessa ämnesetiketter kommer från personens arbeten. Tillsammans bildar de ett unikt fingeravtryck.
  • 1 Liknande profiler

Nätverk

Tidigare externt samarbete på landsnivå. Se mera information genom att klicka på cirklar.