Vanhan testamentin selitysraamattu Osa 1: Laki

Tutkimustuotos: Kirja/lehti/raporttiKirjaAmmatillinen

Abstrakti

Vanhan testamentin selitysraamattu kattaa kaikkiaan viisi laajaa, n. 1000 sivun osaa. Sarjan ensimmäinen osa on Laki. Siinä käydään läpi viisi Mooseksen kirjaa (laajuus 868 sivua).  Viisiosaisen sarjan jokainen osa sisältää laajan yleisjohdannon ja muinaisen Lähi-idän tekstien esittelyä, jotka auttavat ymmärtämään Raamatun tekstejä. Lisäksi on johdannot käsiteltäviin Raamatun kirjoihin; jae jakeelta kulkevat selitykset Raamatun tekstiin; tietoruutuja; karttoja ym.

Vanhan testamentin selitysraamattu tarjoaa tietoa tekstin historiallisesta ulottuvuudesta sekä kulttuurin ja uskonnon taustatekijöistä. Näin teksti tulee ymmärretyksi omassa historiallisessa viitekehyksessään.Teos valottaa myös juutalaista tulkintatraditiota, miten Vanhan testamentin tekstit ovat antaneet Jumalan kansalle toivon uudesta tulevaisuudesta. Vanhan testamentin selitysraamattu selventää, millä tavalla nämä toiveet ovat toteutuneet Uudessa testamentissa ja kuinka tekstejä on tulkittu varhaisissa kristillisissä teksteissä.

Teossarja palvelee laajaa lukijakuntaa. Se tarjoaa materiaalia niin ammattiteologille kuin tavalliselle seurakuntalaiselle, kenelle tahansa Vanhasta testamentista kiinnostuneelle.

AlkuperäiskieliEi tiedossa
KustantajaPerussanoma
ISBN (painettu)978-951-888-769-3
TilaJulkaistu - 2017
OKM-julkaisutyyppiD5 Käsikirjat, ammatilliset käyttöoppaat tai ohjeet tai sanastott

Viittausmuodot