@geing Online: Merenkurkun alueensenioreille digitaalisia palveluita, jotka edistävät mielekkäisiin sosiaalisiin aktiviteetteihin osallistumista

Projektin tiedot

Description

Innovaatiohankkeessa muotoillaan, kehitetään ja evaluoidaan erityisesti tähän tarkoitukseen luotu sovellus - ensisijaisesti taulutietokoneita/tabletteja varten - jonka fokuksena on mielekkäiden sosiaalisten toimintojen edistäminen ikääntyneiden keskuudessa Botnia-alueella.

Innovatiivisen sovelluksen muotoilu- ja kehitystyössä jatkokehitetään sovelluksen prototyyppiä, jota testataan loppukäyttäjillä ja muilla kohderyhmillä kolmessa eri kunnassa hankealueella.

Sovellus suunnataan sellaisille kodeissaan asuville ikääntyneille, jotka ovat vaarassa joutua sosiaalisesti eristyneiksi, ja sen pääpaino on kohderyhmän sosiaalisten toimintojen edistämisessä sekä verkostojen rakentamisessa ja ylläpitämisessä. Hankkeen päätyttyä esitellään kolme eri tapausta, joissa on laadittu digitaalisovelluksesta erilaisia muunnelmia kunnissa havaittujen tarpeiden ja edellytysten mukaisesti.

Hankkeen kohderyhmänä ovat mm. alueen PK-yritykset, jotka voivat hankkeen päätyttyä ottaa palveluratkaisun tuotevalikoimiinsa. Alueella Merenkurkun molemmin puolin toimivat yritykset otetaan toimintaan mukaan hankkeen aikana.

Hankkeessa sovelletaan avointa innovaatiota ja käyttäjien osallistamista koko matkan prototyypistä valmiiseen tuotteeseen, suunnitellun sovelluksen markkinapohjan varmistamiseksi.

Vastinrahoittajat: Interreg Botnia-Atlantica 2014-2020 ohjelma; Pohjanmaan liitto; Regionförbundet Västerbottens län; Högskolestiftelsen i Österbotten; tuensaajat

Hankeen kokonaisbudjetti: 861 541 EUR (Myönnetty EU-tuki: 516 925 EUR)

Budjetti

861 541 euro

Åbo Akademin osuus budjetista

383 701 euro (45%)
Lyhytotsikko@geing Online
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/09/1731/12/20

Yhteistyöpartnerit

Rahoitus

  • Österbottens Förbund: 94 770,00 €
  • Regionförbundet Västerbottens län: 30 000,00 €
  • Interreg Botnia-Atlantica 2014–2020-programmet: 516 925,00 €