Kestävän tulevaisuuden teknologiat

Organisaation profiili

Organisaation profiili

Kestävän tulevaisuuden teknologiat -tutkimusprofiilissa kehitetään uutta teknologiaa, jota hyödyntämällä voidaan korvata fossiiliset raaka-aineet uusiutuvilla luonnonvaroilla, kuten biomassalla ja aurinkoenergialla. Tavoitteet ovat globaaleja ja kunnianhimoisia: haluamme löytää teknisiä ratkaisuja, joilla voidaan hillitä käynnissä olevaa ilmastonmuutosta ja luoda edellytyksiä puhtaalle ympäristölle ja kestävälle yhteiskunnalle. Tutkijoillamme on taitoa ja kykyä tarttua näihin ongelmiin tehokkaasti.

Tutkimusprofiilin puitteissa kehitettävillä menetelmillä ja tekniikoilla tuetaan ja edistetään siirtymistä kestävään tuotantoon ja energiahuoltoon. Tutkimuksessa keskitytään erityisesti selvittämään, miten biomassamolekyylejä voidaan hyödyntää fossiilista alkuperää olevien raaka-aineiden korvaamisessa kestävämmillä vaihtoehdoilla. Suomella on runsaat metsävarat ja kansainvälisesti merkittäviä alan yrityksiä ja näin ollen ainutlaatuinen tilaisuus toimia johtavassa asemassa tämänkaltaisen tutkimuksen parissa. Toinen tärkeä tavoite on kehittää energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä prosesseja käyttämällä aurinkoenergiaa, uusiutuvaa vetyä, biomassaa ja hiilidioksidia pääsääntöisinä resursseina. Edullisten ja ympäristöystävällisten aurinkokennojen valmistusmateriaalien kehittäminen on myös ajankohtainen tutkimusaihe. Siinä potentiaali on valtava: vain 0,01 % maapallon pinnalle saapuvasta aurinkoenergiasta riittäisi kattamaan koko maailman energiantarpeen.

Tutkimusprofiilin vahvuutena on vakuuttava, syvällinen osaaminen luonnontieteiden, kemiantekniikan sekä prosessi- ja energiatekniikan aloilla. Tutkimusprofiilin ytimessä ovat Åbo Akademin prosessikemian keskus (Johan Gadolin Process Chemistry Centre, PCC) ja funktionaalisten materiaalien tutkimuskeskus (Center for Functional Materials, FUNMAT); linkit alla.

Tutkimusprofiili Kestävän tulevaisuuden teknologiat oli vuosina 2015–2020 nimeltään Molekulaarinen prosessi- ja materiaalitekniikka.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable Development Goal, SDG) poistamaan köyhyyden, suojelemaan planeettaa ja takaamaan vaurauden kaikille. Työmme edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

 • SDG 3 – Hyvä terveys ja hyvinvointi
 • SDG 4 – Laadukas koulutus
 • SDG 6 – Puhdas vesi ja puhtaanapito
 • SDG 7 – Edullinen ja puhdas energia
 • SDG 8 – Ihmisarvoinen työ ja taloudellinen kasvu
 • SDG 9 – Teollisuus, innovaatiot ja infrastruktuuri
 • SDG 10 – Vähentynyt eriarvoisuus
 • SDG 11 – Kestävät kaupungit ja yhteisöt
 • SDG 12 – Vastuullinen kulutus ja tuotanto
 • SDG 13 – Ilmastotoimet

Sormenjälki

Sukella tutkimusaiheisiin, joissa Kestävän tulevaisuuden teknologiat on aktiivinen. Nämä aihemerkinnät ovat peräisin tämän organisaation jäsenten teoksista. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.

Yhteistyöt ja huippututkimusalueet viimeisiltä viideltä vuodelta

Viimeisin maa-/aluetasolla toteutettu yhteistyö. Saat tarkempia lisätietoja pisteitä napauttamalla, tai
 • Phase Equilibria and Thermodynamic Properties of Selected Compounds in the Ag–Ga–S–AgBr System

  Fiseha Tesfaye (Puhuja), Mykola Moroz (Tekijä), Leena Hupa (Tekijä), Daniel Lindberg (Tekijä), Pavlo Demchenko (Tekijä), Myroslava Prokhorenko (Tekijä), Bohdan Rudyk (Tekijä), Orest Pereviznyk (Tekijä), Emanuela Mastronardo (Puhuja) & Oleksandr Reshetnyak (Tekijä)

  4 maalisk. 2024

  Aktiviteetti: Puhe tai esitysKonferenssiesitelmä

 • TMS 2024: Energy Technologies and CO2 Management

  Iloeje Chukwunwike O. (Järjestäjä), Fiseha Tesfaye (Järjestäjä), Donna Guillen (Järjestäjä), Shafiq Alam (Järjestäjä), Alafara Abdullahi Baba (Järjestäjä), Lei Zhang (Järjestäjä), Neale R. Neelameggham (Järjestäjä), Susanna Aletta Carolina Hockaday (Järjestäjä), Hong Peng (Järjestäjä) & Onuralp Yucel (Järjestäjä)

  3 maalisk. 20247 maalisk. 2024

  Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistuminen tai tapahtuman järjestäminenKonferenssin, symposiumin tai työpajan järjestäminen

 • Sharib Khan

  Chunlin Xu (Isäntä)

  11 syysk. 20234 helmik. 2024

  Aktiviteetti: Vierailun isännöintiAkateemisen vierailun isännöinti