Vähemmistötutkimus

Organisaation profiili

Åbo Akademi on perustettu palvelemaan suomenruotsalaisen vähemmistön tarpeita, ja on siis 100 vuoden olemassaolonsa aikana kartuttanut merkittävästi asiantuntemusta vähemmistötutkimuksen alalta.

Åbo Akademi profiloituu tänään laajan vähemmistötutkimuksen näkökulmansa kautta. Fokus on monitieteellinen ja maailmanlaajuinen. Se sisältää niin vanhemmat kuin uudemmatkin vähemmistöt, ne prosessit jotka synnyttävät vähemmistöjä ja sen vastustuksen, jonka tämänlaiset prosessit tuottavat. Tutkimusprofiili keskittyy vähemmistökulttuureihin ja -identiteettiin; syrjintään, yhtäläisiin oikeuksiin ja demokratiaan; prosesseihin jotka ovat synnyttäneet vähemmistöjä historiallisesti ja vähemmistöasemiin historiallisesti; sekä kulttuurisesti ja kielellisesti sensitiiviseen opettajankoulutukseen.

Åbo Akademi on ainoa yliopisto Suomessa joka panostaa tämän mittakaavan vähemmistötutkimukseen. Pyrkimyksenämme on luoda maailman johtava vähemmistöopintojen ja -tutkimuksen keskus, jossa yhdistyvät innovatiivinen korkealuokkainen tutkimus ja opetus sekä aktiivinen sosiaalinen sitoutuminen. Tarkoituksenamme on haastaa ulkopuolisuutta luovia mekanismeja ja edistää osallisuutta ja yhdenvertaisuutta.

Lisää informaatiota profiloitumisalueelta, mm. tapahtumista, löytyy myös englanniksi ja ruotsiksi meidän nettisivuilla: https://www.abo.fi/fi/vahemmistotutkimus/ .

Sormenjälki

Sukella tutkimusaiheisiin, joissa Vähemmistötutkimus on aktiivinen. Nämä aihemerkinnät ovat peräisin tämän organisaation jäsenten teoksista. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.

Verkko

Viimeisin maa-/aluetasolla toteutettu yhteistyö. Saat tarkempia lisätietoja pisteitä napauttamalla, tai