Starkare tillsammans 2 - stöd för barnet inom småbarnspedagogiken / Vahvempia yhdessä 2 - lapsen tuki varhaiskasvatuksessa

Project Details

Description

I fortbildningen får deltagarna ökad kunskap och en samsyn kring stöd för barnet och hur allmänt, intensifierat och särskilt stöd förverkligas inom småbarnspedagogiken. I fokus är också den barn- och människosyn som genomsyrar verksamhetskulturen. Fortbildningen är tvåpråkig och utgår från lagen om stöd för barnets utveckling, lärande och välbefinnande och de reviderade Grunderna för planen för småbarnspedagogik 2022. Målgruppen är lärare inom småbarnspedagogik, barnskötare och andra med ett ansvar för stöd för barnet.

Key findings

Fortbildningens mål är att ge deltagarna ett kunskapstillägg och skapa en samsyn kring stöd för barnet utgående från lagen om stöd för lärande och den reviderade planen för småbarnspedagogik 2022. Som resultat förväntas en ökad samsyn i kommunerna kring stöd för barnet samt implementeringen av stödet.
StatusActive
Effective start/end date15/05/2330/06/25

Funding

  • Utbildningsstyrelsen

UN Sustainable Development Goals

In 2015, UN member states agreed to 17 global Sustainable Development Goals (SDGs) to end poverty, protect the planet and ensure prosperity for all. This project contributes towards the following SDG(s):

  • SDG 3 - Good Health and Well-being
  • SDG 4 - Quality Education
  • SDG 5 - Gender Equality
  • SDG 16 - Peace, Justice and Strong Institutions